Hoofdmenu
†††Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
†††Evenementen
- Agenda
†††Roosters
- Papierrooster
- Weekrooster
†††Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Movicals-night swingde de pan uit
 
Nu de bomen in de knop zitten en hier en daar voorzichtig beginnen te bloeien, weten we in Elst dat het weer tijd is voor het voorjaarsconcert van Muziekvereniging "Crescendo".

Voor dit jaar had de vereniging wel een heel bijzonder concert voor ons ingestudeerd: het was namelijk Movicals-Night! Een aantal bekende filmliedjes werd door het orkest ten gehore gebracht en middels 2 grote schermen aan de wand kon het publiek stukken van de betreffende film bekijken.

De grote zaal van Het Bestegoed was in no-time gevuld en er moesten zelfs rijen met stoelen bij worden gezet om alle belangstellenden een plekje te kunnen geven. Altijd een goed teken!
Het orkest o.l.v. Paul Langerman en de drumband o.l.v. Pieter Bolt, wisselden elkaar tijdens deze muzikale avond af. De presentatie van de avond was in de handen van Rebecca van der Kruijt.

Het orkest begon de avond met het nummer: Cycles and Myths, waarmee ze hoge ogen scoorden tijdens het muziekfestival; "de Betuwe Cup".
Ondanks de hoeveelheid aan instrumenten bij elkaar, presteert het orkest het om toch heel ingetogen en gevoelig te kunnen spelen. En op het moment dat alle instrumenten samenkomen en de muziek aanzwelt, hoor je niet alleen de klanken via je oor, maar voel je het ritme en de emotie ook in je lijf.
De drumband, die 9 leden telt en opvallend veel jongeren bevat, liet deze avond ook goed van zich horen. Met zeer afwisselende muziekstukken, geÔnspireerd door o.a. Afrikaanse en Latijnse dans, zorgden ze ervoor dat de ledematen als vanzelf mee bewogen op het ritme van de muziek.

Na de pauze begon de beloofde Movicals-Night en werden we getrakteerd op medleys uit o.a.: Mamma Mia, Soldaat van Oranje en How to train your dragon. De getoonde filmfragmenten zorgden voor een mooi geheel en het publiek genoot er dan ook zichtbaar van. Het muzikale gedeelte van de avond werd afgesloten met een Gloria Estafette, met liedjes van zangeres: Gloria Estefan. 
 
Voor de pauze werd nog een aantal leden in het zonnetje gezet wegens hun jubileum.
Lysanne Scheurwater en Jasper v.d. Spek werden geŽerd omdat ze ieder 12 Ĺ jaar lid zijn van de muziekvereniging. Marianne van Kooten omdat ze 40 jaar lid is en Nel van Laar wegens 50 jaar lidmaatschap.
Een bijzondere prestatie waarvoor ze werden toegesproken door o.a. de Burgemeester van Rhenen; de heer Van der Pas, en de beschermheer van "Crescendo", de heer Van Ommeren.
Hij sloot de feestelijkheden af met de woorden: "Veel muziek, daar blijf je jong bij en daar kan geen dokter iets aan doen!"

Bron: De Hank, uitagve april 2019
Agenda 2018
  13-3-2020
  Generale repetitie (vervallen)
  Orkest
  14-3-2020
  Concours Zutphen (vervallen)
  Orkest
  4-4-2020
  Paaseieren actie (vervallen)
  Orkest + Drumband
 
 
Advertentie